четвртак, 2. јануар 2014.

ПОСНА ТОРТА - прва у 2014-ој (нови рецепт)...


 Маса за корице:

3 шољице шећера
1 шољица уља
4 шољице брашна
6 шољица млевених ораха
1 пециво
2 нарендане коре од поморанџе
4 шољице киселе воде

Ову масу замутити и оставити да одстоји 30 минута, а затим од исте ове масе испећи свега 3 корице.


Фил:

Скувати у 1 литру ђуса (сока од поморанџе) 3 пудинга од ваниле, сок од 2 исцеђене поморанџе и 6 кашика шећера. У скуван и охлађен фил додати 250 гр сецканих ораха и 1 маргарин.
 

Сваку кору премазати џемом од кајсија, а потом нанети слој фила. И тако све до краја мазати.


 По врху торту украсити млевеним орасима.


Пријатно.


Нема коментара:

Постави коментар