До јуче пређох 2 хиљаде и 7 стотина 70 километара и том приликом направих 100 и једну туру до Перу..а... Данас одлучих да не излазим из авлије, јер смислих нешто оригиналније и паметније...
Иде викенд, а ако за викенд на асталу немате посластицу, к`о да и ништа немате (бар је у мојој кући од вајкада тако било)...
И док се неки свет бави свим и свачим (рецимо влашком магијом - далеко било), ја се данас позабавих тиме и направих своју прву - Влашку торту...
Жао ми је што немам фотографију - још нисам купила фотоапарат... Но као замена иде слика моје реке, крај чијих обала и смишљам посластице нове неке...
Рецепт није мој... Ишао је ових дана на локалној телевизији... Моја мама је записала, а ја данас реших да и направим исту торту...
Одлучих се за пола мере... Препис који следи је мој и модификован... Сада ћу објаснити све потанко како сам и справљала...
Мути се и пече у великом плеху од рерне свега једна кора... Да би испекли на 200-180 степени кору, потребно је да урадите следеће...
Најпре умутити:
4 беланца
4 жуманца
1 кашику какао праха (ја додадох ''несквик'' - заслађени какао прах)
6 кашика брашна
7 кашика млаке воде
1 прашак за пециво
Печену и охлађену кору исећи на 3 једнака каиша, на 3 једнаке траке...
Скувати пола литра млека и 125 гр. шећера и 2 пудинга од ваниле (препоручујем 1 пудинг јер фил изађе доста густ)... Куван и врућ пудинг додати у пола маргарина (125 гр.)... Фил поделити на 3 дела...
У први део ставити 1 свежу исецкану банану и 100 гр. дробљеног плазма кекса... У други део ставити 100 гр. млевеног лешника... У трећи део ставити 10 исецканих крем бананица...
Ређати:
прву кору, први фил,
другу кору, други фил,
трећу кору, трећи фил...
По врху ставити 200 гр. умућеног шлага...
Пријатно...
Нема коментара:
Постави коментар