субота, 7. април 2012.

БАКЛАВА СА ЛЕШНИКОМ...



Исећи коре за баклаву (паковање од 500 гр) по дужини на каишеве правоугаоног облика, ширине 5 - 6 цм... Узимати по два листа... Прво премазати целом дужином мешавином која се направи од мало уља и мало киселе воде... По дну се стави кашика млевених лешника (могу и млевени ораси) и пар зрна сувог грожђа... Потом се увијају мали троуглићи... Све се ређа у плех и пече на 200 степени... Извађене, печене и охлађене баклаве, прелију се врућим сирупом... Сируп се справља тако што се ушпинују 3 чаше шећера и 2 чаше воде... Дода се сок од 1 исцеђеног лимуна и 2 кесице ванил шећера... Пријатно...



Нема коментара:

Постави коментар