субота, 14. април 2012.

ВАСКРШЊА ЧОКОЛАДНА ТОРТА...



20 жуманаца, 500 гр шећера у праху и 400 гр чоколаде за кување, растопити на пари и мало прокувати...

Умутити 500 гр маргарина... У то додати расхлађену масу (од жуманаца и чоколаде)...

Одвојити половину фила, а другу половину поделити на два дела... У сваки део додати по 1 кашику презле, 160 гр млевених лешника и умућен снег од 10 беланаца... Од та два дела испећи две корице у четвртастом плеху на тишој ватри (180 степени)... 

Печене охлађене корице пресећи преко пола по средини, како би се добиле 4 корице... Корице филовати одвојеном половином чоколадне масе...

Около и по врху умутити и ставити шлаг крем од чоколаде... 

Пријатно...






Нема коментара:

Постави коментар