петак, 22. јун 2012.

ТРИ ПОСНА ПРЕДЛОГА...



ПОСНА ПОСЛАСТИЦА СА МАЛИНАМА - У ватросталну чинију по дну поређати искомадану посну  плазму... Скувати пудинг од јагоде на хељдином млеку и засладити са 4 кашике шећера... Одмах врућ пудинг прелити преко искомадане плазме... По врху поређати малине или неко друго сезонско воће... По врху ставити посни биљни шлаг... Охладити у фрижидеру колач... Пријатно...




ЂУС - Скувати 1 кг очишћене шаргарепе... Кувану шаргарепу добро изблендирати - измиксати... Узети 6 поморанџи... Очистити их од коре и семенки и такође добро изблендирати... Изблендирати и кору од 1 наранџе (кору добро опрати пре тога)... Саставити обе каше... У лонац ставити 7 литара воде, 1 кг шећера и 4 лимунтуса... Кроз мало ређу решетку процедити кашу... Све прокувати 10 минута... Добро охладити и хладно сипати у пластичне флаше од киселе воде... Чувати у фрижидеру... Идеално освежење у дане летње и још без конзерванса... У здрављу - живели...




ПОСНЕ ЛАЗАЊЕ - Обарити макароне... Скуване макароне добро замесити са кечапом... У то додати мало оригана и доста ренданог биљног посног сира... Сасути у подуљену ватросталну чинију и запећи око пола сата у рерни на 200 степени... Пријатно...

Нема коментара:

Постави коментар