Како се пржи пастрмка, то је сваком домаћину и домаћици познато, па зато о томе нећу ни писати, а ни давати рецепт... Ја највише волим пржену пастрмку на сунцокретовом јестивом уљу, па је тако и припремам... Волим да је баш урешам... Пре пржења само је посолим...
За припремање чорбице од поврћа ипак треба какав такав рецепт... Сада ћу поделити са вама, како сам за тили час припремила ову божанствену чорбицу... Оно што је потребно јесте 1 главица црног лука, 2 шаргарепе, и 1 шака грашка... То се све лепо стави у чисту воду... Мало се посоли и стави се на благу ватру (на ринглу шпорета негде на 1,5) и кува се око пола сата...
Када се све лепо скува, онда се сва та маса изручи у дубоки блендер и добро се измикса... Онда се поново све тако добро уситњена и самлевена маса врати у исту шерпу... Додају се зачини и други побољшивачи укуса...
Најпре се дода 1 велика супена кашика першуна (најбоље свеже зелеђени першун из замрзивача). Затим се дода бибер... Од зачина оних сувих из кесице овога пута препоручујем босиљак... Босиљак се дода једно 2 прстохвата... Проба се укус...
Уколико је недовољно слано дода се још мало соли... На крају се дода 1-2 мале шоље парадаиз соса (''томатино'')... Ова маса се само пусти да прокључа (да пусти кључ) и одмах се угаси рингла... Топла чорба од поврћа - готова... Може одмах да се служи... Пријатно - ''бон апетит''...
Нема коментара:
Постави коментар