субота, 20. октобар 2012.

ОБЛАНДА СА ''ЕУРО'' КРЕМОМ




Јуче беше петак... Петак јесте обично дан када месим торте и колаче, јер викенд треба да замирише на фине посластице слатке... Ни овога петка није био изузетак... Данас су на трпези осванули фини ситни колачи... У питању је обланда са ''еуро'' кремом... 

За припрему колача потребна је једна обланда... Препоручујем обланду ''Ц''-е... Само још остаје скувати надев... Он се кува од следећих састојака:

24 кашике шећера
24 кашике млека и
6 кашика брашна...

Када се то мало укува у вруће се дода још:

250 гр маргарина и 
један велики ''еуро'' крем - онај од 100 грама...

Када се све истопи и сједини, смакнути вруће са ватре, тј. рингле и одмах пофиловати обланду...

Оставити у фрижидер да се стегне... Тек сутрадан све фино исецкати и служити... Препоручујем да се исече скалпелом, да би колачи били фини и уредни...

Пријатно...



Нема коментара:

Постави коментар