Пропржити једну главицу црвеног лука, који није љут... Посолити са неколико белих снежних пахуља... Додати 500 грама добро самлевених, пречишћених и лепо упакованих добрих жеља... Још додати: ситно исецкане лепе мисли, пар шарених балона и на крају зачин сверадосног новогодишњег расположења...
Очишћено срце и 16 комада најфинијих делова душе, напунити следећом масом:
400 грама добре музике и 2 децилитра ружичастих снова... Срце и сваки од 16 комада душе, уваљати у што више снега, а потом у добро умућено свеопште народно весеље... Препржити са свих страна и странчица...
У ватростални стаклени суд сложити половину од укупно препржених 16 комада душе (значи 8 комада)... Ставити надев од добрих жеља... Посути игличастим листовима зелених четинара... Прекрити све преосталом половином препржених комада душе - оних других 8...
Умутити 1 дозу лепих пејзажа са 1 децилитром најмекше домаће ракије са села и прелити преко мусаке...
Пећи на 220 степени по Целзијусу, све док се не добије румено црвена покорица...
Пријатно...
Нема коментара:
Постави коментар