Умутити 2 беланца... Додати 2 чаше шећера (чаша од 2 дл)... Додати 2 жуманца... Затим 2 чаше јогурта, 1 чашу уља... Потом стругану кору од 1 лимуна и 1 прашак за пециво... На крају 4 чаше брашна...
Тесто сасути у правоугаони плех, који је пре тога обложен колачарским папиром... Растањити тесто, а по врху набацати вишње или стругане јабуке (може и неко друго воће)...
Пећи на тихој ватри на око 180 степени... Мало дуже треба тиштати овај колач... Кад порумени извадити из рерне и пробости чачкалицом и тако проверити да ли је средина колача добро испечена... Тај трик искусне домаћице знају и одавно се њиме служе...
Охлађен колач исећи на коцке или уже штангле... Посути прах шећером и служити...
Пријатно вам било...
Нема коментара:
Постави коментар