четвртак, 13. октобар 2011.

БЛАГОСЛОВЕНА БЛАГОВЕСТ…



Нека је благословен Бог Господ сада уочи Благовести, свагда и у векове векова. Амин.  

Нека је благословен Бог Господ који се јави и објави, који се показа, сада уочи Богојављења, свагда и у векове векова. Амин.

Нека је благословен Бог Господ који је дошао у свет, који је дошао у име Господње, сада уочи Цвети, свагда и у векове векова. Амин.

Христе мој Жениче, обриши сузне капи грешне, мој молитвениче и Боже Оче истинити.

Нека свима, а на крају мени, дође радосна вест, блага вест, радостан глас, благи глас, који ће срца сва, па и моје, испунити радошћу благословене благовести и Светог Евангелија.

Свеноћно бденије уочи великог и радосног празника Благовести, молитвене песме и припеви, прослављање чудесног јављања светог архангела Гаврила Пресветој Дјеви Марији. Излазак Сунца што најави освит новозаветне зоре беле и васкрсења, почетак свеопште радости и весеља, којом се испуни сва твар и покољења. Поздрав који се изли тада и који се излива сада, свагда и у векове векова, као река благословене благовести и непресушне еванђелске радости. Амин.

Нека Бог Господ весели и обрадује свакога, нека помилује и услиши браћу, нека избави од невоље, нека опроштај грехова дарује, нека исцели и утеши, нека милошћу и љубављу својом напоји, нека у миру отпусти.

Нека је благословен Бог Господ, Милостив и Човекољубив, Отац и Син и Дух Свети сада, свагда и у векове векова. Амин.

Нека је слава и поклоњење пресветој Тројици сада уочи Благовести, свагда и у векове векова. Амин.

Нека је слава и хвала Оцу и Сину Христу Богу и Светом Духу сада, свагда и у векове векова. Амин.



Нема коментара:

Постави коментар