среда, 18. јануар 2012.

ОВА СВЕТА ВОДА ТВОЈА...




Господе, Боже наш, нека свима нама, ова света вода Твоја, буде на вечно живи, живототворни и спасоносни душевни дар, што се освешта молитвено, на овај сверадосни дан, звани - Крстовдан.

Нека свима нама, ова једна мала кап, свете воде Твоје, Боже наш, што је данас богобојажљиво у себе примамо, буде на остављење и смањење, свих грехова и зала, на сваки вид праштања и великог свеопроштења.

Нека свима нама, који се дотичемо свете воде Твоје, Боже наш, свака захваћена капљица буде, на просветљење и просвећење, нашег вазда смућеног и помућеног ума.

Нека свима нама, Боже наш, ово умивање светом водом Твојом, буде на што већи раст и пораст, свих ослабљених духовних снага, у слабашним душама и трошним телима.

Нека свима нама, Боже наш, ова света вода Твоја, буде на што веће ојачање и духовно узрастање, на напредовање, у сваком благословеном здрављу и обиљу, мноштвом греха окрњених нам душа и телеса.

Нека свима нама, Боже наш, ова света вода Твоја, буде на успешно сатирање и потирање, сваке страсти и болести, сваког противника и црног врага.

Нека свима нама, Боже наш, ова света вода Твоја, изливена као дар живота, несебичног и неизмерног, неограниченог милосрђа Твога, буде вазда безгранична кап сваког добра и радости сваке, којом се освештава васцели космос и кропи природа цела.

Нека свима нама, Боже наш, ова света вода Твоја, буде најслађа молитвена храна и дар вечитог благодарења и поклоњења, теби Богу Оцу и Сину и Духу Светоме, сада и увек и у све векове векова. 

Амин.

Нема коментара:

Постави коментар