недеља, 15. јануар 2012.

КРЕМ-ПИТА...



Мој овонедељни предлог, још једног брзо-потезно справљеног колача, јесте та дивна крем-пита... Најпре треба умитити масу, од које се потом пече једна корица... За ту масу потребно је:

8 жуманаца
2 јаја
5 кашика шећера
5 кашика брашна
1 пециво

Масу умућену, разасути у већи правоугаони плех, који је обавезно обложен колачарским папиром... Пећи на око 200 степени по Целзијусу. Печену прохлађену кору пресећи преко пола, тако да се добију две тање коре...

Када је кора испечена, приступа се кувању фила... Скува се:

1 литар млека
4 пудинга од ваниле
5 кашика шећера

У скуван и прохлађен фил додати масу од 8 умућених беланаца и 16 кашика шећера... Мутити миксером док се не добије глатка маса... 

По дну плеха у коме се иначе и пекла кора, ставити једну од две корице, које смо добили пресецањем.. Преко тога разаусти фил... По врху поређати коцке, које смо добили резањем друге коре... Исећи колач...

По врху посути прах шећером... Оставити у фрижидер да се охлади и стегне... Након пар сати, може се служити крем-пита, уз једно велико - пријатно...




Нема коментара:

Постави коментар