четвртак, 5. јануар 2012.

БОЖИЋНА ТОРТА СА СМРЗНУТИМ ВИШЊАМА...



Прикучио се нај радоснији празник Божић... Време је да се спрема и припрема та дивна храна... Мислимо на миришљаву трпезу и све те дивне ђаконије... Ако још нисте одлучли шта, ево једног лепог слатког предлога... Реч је о божићној торти са смрзнутим вишњама...

Најпре треба да испечете две коре... Сваку кору мутите од следећих састојака:

7 беланаца
7 кашика кристал шећера
2 равне кашике брашна
10 кашика млевених ораха
и пола кашике уља.

Печете у већем правоугаоном плеху, на темпаратури од око 180 степени по Целзијусу... Обавезно масу сасути преко колачарског папира...




Од преосталих 14 жуманаца скувати фил... Зове се жути фил... Умутите 14 жуманаца са 200 гр шећера у праху и 2 ваниле... То кувате на пари или у лончету на пару, око 15-ак минута...

Посебно умутите дијамант сребрни маргарин и 250 гр маслаца... У то додате охлађен жути фил... Све сједините... Онда додате 100 гр отопљене Милка чоколаде и 200 гр печених млевених лешника...




Ставите прву кору... Преко ње сав жути фил и прекријете опет другом кором...

Умутите затим 300 грама шлага у праху са млеком... Додате једну чашу киселе павлаке и пола килограма смрзнутих очишћених вишања... Ставите по врху коре и вратите у фрижидер да се стеже...




Умутите још 200 гр шлага у праху са млеком или киселом водом... Са том количином измажите торту около и по врху... 

По жељи украсити и нашарати...




Пријатна божићна трпеза... Радосни и мирни празници...

Нема коментара:

Постави коментар